Η εταιρία Ε.Γεωργιτσέλης Α.Ε διαθέτει μεγάλη ποικιλία βαμμένων προϊόντων αλουμινίου τα οποία προορίζονται για δομικές, αρχιτεκτονικές εφαρμογές και χρησιμοποιούνται ευρέως για εξωτερικές επικαλύψεις κτιρίων.

Η βαφή της επιφάνειας του αλουμινίου εξασφαλίζει αντιδιαβρωτική προστασία, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες αισθητικής έκφρασης σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

Η ανοδίωση και η ηλεκτροστατική βαφή αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για το αλουμίνιο ιδιαίτερα όταν αυτό χρησιμοποιείται σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

Με την ανοδίωση και την ηλεκτροστατική βαφή βελτιώνεται η αντιδιαβρωτική συμπεριφορά του αλουμινίου και επιτυγχάνεται η διακοσμητική εμφάνιση που απαιτείται στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

Με την ανοδίωση, μετασχηματίζεται η επιφάνεια του αλουμινίου και δημιουργείται, τεχνητά, ένα στρώμα οξειδίου (σκουριά). Επειδή η διαδικασία γίνεται σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, αυτό το στρώμα οξειδίου είναι πάρα πολύ συνεκτικό και σκληρό.
Το στρώμα αυτό, επειδή είναι ήδη οξείδιο (σκουριά), όταν εκτίθεται στην ατμόσφαιρα δεν διαβρώνεται και έτσι προστατεύει το μέταλλο. Το ανοδικό επίστρωμα είναι διαφανές και η δομή του φέρει πόρους και επιτρέπει την ενσωμάτωση χρωστικών υλών για την επίτευξη του χρωματισμού

Μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανοδίωσης είναι:

•  Το στρώμα ανοδίωσης δημιουργείται από το ίδιο το μέταλλο, είναι πλήρως ενσωματωμένο σ’ αυτό και έτσι δεν υπάρχουν προβλήματα πρόσφυσης.
•  Η αντιδιαβρωτική συμπεριφορά της ανοδίωσης είναι πάρα πολύ καλή, εφό όσον τηρηθούν όλοι οι κανόνες παραγωγικής διαδικασίας, εφαρμογής και χρήσης.
•  Τα ανοδιωμένα προϊόντα αλουμινίου έχουν μεταλλική εμφάνιση.
•  Υπάρχει περιορισμός χρωμάτων.

Με την ηλεκτροστατική βαφή, προστίθεται και επικαλύπτεται η επιφάνεια του αλουμινίου με ένα στρώμα πολυεστερικής βαφής. Η κατάλληλη προεργασία της επιφάνειας, η σύσταση της πολυεστερικής βαφής και οι συνθήκες εφαρμογής, εξασφαλίζουν την προστασία της επιφάνειας του αλουμινίου από την διάβρωση.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της ηλεκτροστατικής βαφής είναι:

1.   Η αντιδιαβρωτική προστασία που προσφέρει στο αλουμίνιο είναι πάρα πολύ καλή, εφ΄ όσον τηρηθούν όλες οι συνθήκες παραγωγικής διαδικασίας, εφαρμογής και χρήσης.
2.   Η ηλεκτροστατική βαφή προσφέρει απεριόριστη επιλογή χρωμάτων. 
3.   Η βαφή είναι ένα στρώμα διαφορετικής σύστασης και υφής από το αλουμίνιο. Τα δύο υλικά παρουσιάζουν διαφορετική συμπεριφορά στις μηχανικές καταπονήσεις και καιρικές συνθήκες και έτσι υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης αποκολλήσεων.

 

1. ΑΝΟΔΕΙΩΣΗ


2. SPECIAL ΒΑΦΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ 

3. ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ 

4. ΑΠΟΜΙΜΙΣΗ ΞΥΛΟΥ  =

 

 

2 SPECIAL ΒΑΦΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Η Ε.Γεωργιτσέλης Α.Ε προσφέρει αρχιτεκτονικά συστήματα που συνδυάσουν την “ζεστασιά” του ξύλου με όλα τα πλεονεκτήματα και τις εφαρμογές του αλουμινίου με την εφαρμογή της σουμπλιχρωμίας, χάρη στην οποία το αλουμίνιο πλέον δεν ξεχωρίζει από το αληθινό ξύλο οπτικά, παρά μόνο αν το αγγίξει κανείς. Η Ε.Γεωργιτσέλης Α.Ε διαθέτει παραπάνω από 40 χρώματα σουμπλιχρωμίας, καλύπτοντας τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού.

Αρχιτεκτονικά Μεταλλικά Χρώματα

Η εταιρία Τέχνικαλ διαθέτει δύο σειρές αρχιτεκτονικών μεταλλικών χρωμάτων, οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε αισθητική απαίτηση και παράλληλα να αυξήσουν την αντοχή της κατασκευής στο χρόνο. Η σειρά Gamme Metal διαθέτει 14 χρώματα, ενώ η Collection FUTURA παρέχει επιλογές μεταξύ 42 χρωμάτων.
Η εταιρία ωστόσο έκανε ένα βήμα παραπάνω διαθέτοντας στην αγορά τη νέα συλλογή χρωμάτων FIJI D 36 με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

• Ιδιαίτερη αντοχή στη χάραξη
• Μεγάλη αντοχή στις υπεριώδεις ακτίνες
• Καλαίσθητη υφή
• Όψη ματ, βελουτέ
• Προσφέρονται σε πολλές αποχρώσεις RAL

Η πιστοποίηση της ποιότητας των αρχιτεκτονικών χρωμάτων πούδρας γίνεται από έγκριτα πιστοποιητικά:

• Qualicoat
• GSB
• British Standard

3 ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ

Η Ε.Γεωργιτσέλης Α.Ε συνεργάζεται με τον όμιλο ALUMIL που διαθέτει μονάδες ηλεκτροστατικής βαφής, με συνολική δυναμικότητα 58.000 τόνων. Όλα τα βαφεία έχουν πιστοποιητικά ISO 14000, ISO 9001, ενώ είναι πιστοποιημένα με τα πιστοποιητικά QUALICOAT και GSB.

Η ηλεκτροστατική βαφή αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες διεθνώς επιφανειακές κατεργασίες του αλουμινίου.

Στηρίζεται στο συνδυασμό κατάλληλης χημικής επεξεργασίας που διασφαλίζει αντοχή έναντι της διάβρωσης και εφαρμογή μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων πολυεστερικών πουδρών που βελτιώνουν τις αντοχές και το αισθητικό αποτέλεσμα του τελικού προϊόντος.

 

Οι γραμμές παραγωγής της ALUMIL είναι πιστοποιημένες με τα Διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά GSB, Qualanod, Qualicoat και Seaside Class. Επιπλέον οι οικολογικές πούδρες που χρησιμοποιούνται είναι απαλλαγμένες από τοξικό σκληρυντή TGIC (chrome free) επιδεικνύοντας το σεβασμό προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

 

Η ΑLUMIL είναι πρωτοπόρος στον τομέα των επιφανειακών κατεργασιών γιατί:

Διαθέτει μεγάλη διασπορά μονάδων Η/Β με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της

Υψηλές παραγωγικές δυνατότητες

Tο μεγαλύτερο βαφείο εξαρτημάτων στην Ευρώπη

Πιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών κατά GSB και QUALICOAT

Βαθιά γνώση των τεχνικών και του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται διεθνώς

Με σεβασμό στο Περιβάλλον και τον Άνθρωπο
 

Η μονάδα Η/Β της ALUMIL λειτουργεί με πράσινη διαχείριση, επιτυγχάνοντας, την απάλειψη τοξικών ουσιών από την παραγωγή (πούδρες, χημικά) και την μείωση κατανάλωσης νερού. Η διαχείριση των υγρών αποβλήτων των μονάδων Η/Β είναι υποδειγματικός και με πλήρη εναρμόνιση με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία.

Η “πράσινη” τεχνολογία ενώσεων τιτανίου στην χημική επεξεργασία την οποία έχει υιοθετήσει η Alumil εδώ και τρία χρόνια περίπου, αντικαθιστώντας τα προϊόντα εξασθενούς χρωμίου, μέσα από εκτεταμένη έρευνα σε συνεργασία με τους μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες χημικών προϊόντων έχει ως μοναδικό γνώμονα το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον και την βέλτιστη δυνατή ποιότητα των προϊόντων ηλεκτροστατικής βαφής. 

Συνεργασία Alumil- Akzo Nobel

Συνεργασία Alumil- Neokem

Χρωματολόγιο RAL

4 ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΞΥΛΟΥ

Για την επιφανειακή κατεργασία προφίλ αλουμινίου – μέθοδο της απομίμησης ξύλου, η εταιρία μας συνεργάζεται με δυο κορυφαία Βαφεία στην Ελλάδα,  καλύπτοντας έτσι όλες τις αποχρώσεις και παρέχοντας την απόλυτη και χωρίς συμβιβασμούς εγγύηση ποιότητας.
 

Χρήση ειδικής πολυουρεθανικής πούδρας βαφής ως υπόστρωμα

Υψηλών προδιαγραφών χημική προεργασία των προφίλ

Sea side class certification

Qualicoat certification

Yψηλής ποιότητας μελάνια για την παραγωγή των φιλμ αποτύπωσης

Συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία η οποία πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο εφάρμοσε την συγκεκριμένη τεχνική

Ο συνδυασμός των παραπάνω, δίνει ένα τελικό προϊόν υψηλής αισθητικής και μεγάλης αντοχής στον χρόνο, για όλα τα ανοιγόμενα ή συρόμενα συστήματα αλουμινίου της ALUMIL, είτε είναι θερμομονωτικά είτε όχι. Στα υπερσύχρονα βαφεία μας, το αλουμίνιο πλέον δεν ξεχωρίζει από το αληθινό ξύλο οπτικά, παρά μόνο αν το αγγίξει κανείς.

Χρωματολόγιο Ξύλου:

 

ΔΕΙΓΜΑ

NUSSBAUM